Sarkan toimittajat ja kuvaajat ovat olleet tänä vuonna tekemässä kymmeniä upeita juttuja. Valitsimme niistä parhaat. Näihin kannattaa tutustua.

 

Annina Vainio

"Mieleenpainuvin juttuni tämä on, koska tein valtavan tiedonhankinnan yksin. Keräsin jokaisen käsittelemäni lajin jokaiselta miesten liigajoukkueelta tiedot mm. ulkomaalaispelaajien määrästä ja summasin nämä yhteen, tuotin siis tietoa, jota ei ollut valmiina saatavilla. Sen lisäksi haastattelin kolmea ulkomaalaispelaajaa HS:n studiolla ja tein repparikeikan Riihimäelle Cocksin harjoituksiin. Jäi mieleen myös siksi, että tein haastatteluja neljällä kielellä (suomi, ruotsi, englanti ja venäjä)."

Helsingin Sanomat: Palloilusarjat pyörivät ulkomaalaisvoimin – joka kahdeksas pelaaja vierastyöläinen

 

Kati Pehkonen

"Jäin tänä vuonna nettihuijareiden pauloihin. Halusin selvittää, miten esimerkiksi sähköpostihuijaus etenee. Sain huijarilta muun muassa väärennettyjä passeja ja asiakirjoja. Kirjeenvaihto huijarin kanssa julkaistiin Yle Kioskissa. Yksi hauskoimmista juttuprosesseista koskaan."

Yle Kioski: Martin Lontoosta tarjoaa "miljoonaperintöä" − huijasimme tekstarihuijaria loppuun asti

 

 

Sabrina Bqain

"Mieleenpainuvinta tänä vuonna on ollut kokonaisuudessaan Inhimillisten uutisten kesäkiertue. Pääsin monen vuoden haaveilun jälkeen kiertämään Suomea ja kuvaamaan super kiinnostavia henkilöitä, esim. transsukupuolisen Anita Pistemaan."

Inhimilliset Uutiset: Kesäkiertue

 

 

Nina Karlsson

"Mieleenpainuvinta oli Kiina. Oli älyttömän avartava matka. Hienoa, että oltiin tekemässä siellä juttua Sarkan ensimmäiseen kirjaan."

Helsingin Sanomat: Marimekko, Made in China – Tuore kirja kertoo suomalaisyhtiön tarinan ja salaisuudet

 

 

Helmiina Suhonen

"Parasta tässä vuodessa oli Inhimillisten uutisten kesäkiertue. Synkkien uutisten aikoina oli huojentavaa huomata, että Suomi on täynnä energisiä ja lempeitä ihmisiä, jotka haluavat aktiivisesti tehdä hyviä asioita, eivätkä lannistua. Yksi näistä inspiroivista ihmisistä oli Anita Pistemaa."

Inhimillisiä Uutisia: Nokian insinööristä tuli kaunis Anita

 

 

Päivi Kerola

"Parhaiten mieleen jäi minun ja Kati Pehkosen kirjoittama juttu seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta hevosurheilussa. Tiedonhankinta juttua varten oli aivan poikkeuksellinen. Saimme yli 20 yhteydenottoa naisilta, joista moni uskaltautui ensi kertaa puhumaan kokemuksistaan jollekin muulle kuin lähimmilleen."

Hevosurheilu: Häpeä on pitänyt hyväksikäytetyt hiljaa

 

 

Annukka Pakarinen

"Yksi vuoden kohokohdista oli levynkansiprojekti laulaja-lauluntekijä Laura Moisiolle. Musiikin luoman tunnelman vangitseminen kansitaiteeseen oli kiehtova ja intensiivinen prosessi. ”Ikuinen valo” -projekti muistutti, että parhaimmillaan valokuvaaminen on mielen seikkailua sellaisen äärelle, johon ei muuten rohkenisi kajota. Vähän kuin matka, joka muuttaa tapaa tarkastella ympäröivää ja josta on vaikea palata takaisin."

Rumba: “Tällainen musiikki tekisi mielettömän hyvää meistä monelle” – Laura Moision uusi levy sai Rumban kriitikon polvilleen

 

 

 

Esa Koivuranta

"Minä muistan tästä vuodesta Marimekko-kirjan. Se, että on tekemässä viiden Sarka-kollegansa kanssa ja alle kolmikymppisenä tietokirjaa, joka lopulta pääsee Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi, on uskomattoman hieno kokemus."

Tutkimusuutiset: Tutkivaa journalismia porukan voimalla

 

 

Tuija Sorjanen

"Polkaisimme tyhjästä paikallislehden ja opimme kaikenlaista."

Uusi Inari: Tää on meidän city

Comment