Julkaistu Sarkan vanhassa blogissa 9.2.2015

sabu-blogi.jpg

Näin alkavan viikon kunniaksi haluan kiinnittää huomiota freelancerin ja yrittäjän vapaa-ajan tärkeyteen. Vuosi on alkanut kiireisesti myös Sarkalla, ja monesti työtään rakastava freelancer saattaa tahtomattaan venyttää työpäivät aamusta melkein yöhön asti. Ideointia ei voi aina käskystä lopettaa, eikä puhelimen sammuttaminen ole aina helppoa.

Jotta vuosi jatkuisi virkeissä merkeissä niin töissä kuin vapaa-ajallakin, kokosin sarkalaisten vinkkejä jaksamiseen ja siihen, kuinka säilyttää tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä.

1. Rämmi illalla metsän läpi Keskuspuistossa, kiipeä kalliolle ja kuuntele hiljaisuutta. Tämä on parasta Helsinkiä.

2. Freelancer voi jakaa päivän ja viikon työtunnit usein miten lystää, joten joskus voi olla hyvä idea tehdä 16 tunnin työpäivä, ja pitää palkinnoksi yksi arkivapaa. Yleensä vapaa tiistai on rentouttavampi kuin vapaa sunnuntai!

3. Parasta on välillä nukkua niin pitkään, että ehtii nähdä mahdollisimman montaa eri unta ja ylipäätään olla niin hidas kuin ikinä pystyy.

4. Älä tee töitä tai edes vastaa sähköposteihin iltayhdeksän jälkeen. Työt on saatava tehtyä päiväsaikaan!

5. Joskus vaaditaan järeämpiä otteita ajatusten kirkastamiseksi. Esimerkiksi maastopyörällä ajellessa aivoihin ei mahdu muuta kuin ehjänä selviäminen. Adrenaliinipärinöissä voi myös kuunnella klassista musiikkia.

6. Toisinaan pienemmätkin teot riittävät. Arkinen ja konkreettinen tekeminen, johon keskittyy täysin, voi lievittää stressiä. Esimerkiksi kenkien lankkaaminen pieteetillä, paitojen silittäminen tai aterian kokkaaminen voi rauhoittaa mieltä.

7. Hektiseen oloon voi auttaa myös yksin oleminen hiljaisuudessa, juokseminen, synkkien runojen kirjoittaminen tai arvoitusten suunnitteleminen.

8. Jos aikataulut sallivat, voi myös nautiskella keskipäivän urheilusta, kun lenkkipolut ja salit ovat puoliksi tyhjillään.

Kaunista viikkoa!

Sabrina Bqain
sabrina.bqain@sarkamedia.com

Comment