Julkaistu Sarkan vanhassa blogissa 17.10.2014.

Sarkan kuvajournalisti Annukka Pakarinen viimeistelee parhaillaan opintojaan Berliinissä. Samalla hän työstää ihmisten pelkoihin liittyvää projektiaan.

Pelko-projekti alkoi tänä syksynä. Siinä lähestytään kuvaustilannetta uudesta kulmasta ja kokeillaan monialaista yhteistyötä.

Mukana ovat Annukan lisäksi Berliinissä asuvat graafikko, toimittaja ja suomalainen muusikko. Tekeillä oleva kokonaisuus ei mahdu yksiselitteisesti journalismin lokeroon vaan liikkuu taiteen rajapinnalla.

Esittelen ilolla projektin ensimmäisiä kuvia ja Annukan ajatuksia niiden takaa.

“On kiehtovaa työskennellä sellaisen projektin parissa, joka käsittelee ihmisiä ja heidän todellisia pelkojaan, mutta jossa tunnelmat rakennetaan jossain journalismin ja taiteen rajamaastossa, yhdessä kuvattavan kanssa.”

Pelko_creditAnnukkaPakarinen-1.jpg

“Tämä projekti eroaa paljon journalistisista juttukeikoistani. Työskentely on niitä keikkoja hitaampaa, henkilökohtaisempaa ja rakennetumpaa. Silti se on yhtä tärkeää ja merkityksellistä. Tällaisten kokeilujen myötä syntyy uusia yhteistyön muotoja.”

“Näiden ensimmäisten kuvien jälkeen veden voima tuli uniin painajaisina.”

Sarkan ihmisistä kolmasosa on kuvajournalisteja. Suhtaudumme intohimoisesti kuvaamiseen, ja teemme tiimihengessä kuvaprojekteja dokumentaarisesta kuvasta multimediaan ja liikkuvaan kuvaan.

Minä eli Sabrina Bqain teen pitkää valokuvaprojektia suomalaisista ja karaokesta.

Otto Ponto tekee Sarkan tietokirjaa ja työskentelee kuvajournalistina maakuntalehti Etelä-Saimaassa Lappeenrannassa.

Nina Karlsson tekee Sarkan tietokirjaa.

Kuviamme löytyy Sarkan Instagramista, jonne päivitämme poimintoja muun muassa juttuprojektiemme takaa. Annukan pelkokuvat ovat jo esillä ja lisää tulee koko ajan. Löydät meidät täältä:

#sarkamedia

Sabrina Bqain
sabrina.bqain(at)sarkamedia.com

Comment