Julkaistu Sarkan vanhassa blogissa 23.2.2015

Hesari kertoi uutisen ensimmäisenä taloussivuillaan.

”Toimittajaryhmä tekee Marimekon historiaa ruotivan tietokirjan.”

Niin – toimittajaryhmä eli Sarkan Kaisa LääräKati PehkonenTuija SorjanenAnnina Vainio ja allekirjoittanut. Mukana ovat myös kuvajournalistit Nina Karlsson ja Otto Ponto.

Olemme tehneet tietokirjaamme vuoden päivät. Nyt aihe on tullut julki ja voimme puhua siitä avoimesti. Olo on innostunut.

© Sabrina Bqain

© Sabrina Bqain

Miksi Marimekko?

Ostettuaan Marimekon osake-enemmistön Kirsti Paakkaselta Mika Ihamuotila totesi Ylelle, että Marimekko on tietyllä tavalla Suomen suurin yhtiö.

”Nokia on ehkä sitä lompakolla mitattuna, mutta jos katsotaan suomalaisten sydämiä ja tunteita. Mun mielestä Marimekko on suomalaisten yhtiö”, hän sanoi.

Marimekko on julkaissut itsestään etupäässä designiin keskittyviä historiikkeja, mutta riippumatonta tietokirjaa yhtiöstä ei ole.

Kuten Tuija perusteli tietokirjamme aihetta Helsingin Sanomille:

Marimekko on kasvanut pienestä perheyrityksestä eräänlaiseksi kansallisen identiteetin rakennuspalaksi. Sen tarina on hauska ja koskettava ja yrityshistoria opettavainen.

Vaikka aihe on tullut julki, työ ei ole ohi.

Etsimme tietokirjaamme kuvattavaksi ihmisiä, jotka fanittavat Marimekkoa. Sellaisia, jotka tunnustautuvat niche-yrityksen ihailijoiksi. Joiden ansiosta Marimekosta on tullut sellainen designtalo kuin se tänä päivänä on.

Suomalainen, eurooppalainen tai aasialainen – ilmianna itsesi tai tuttavasi osoitteeseen esa.koivuranta(at)sarkamedia.com. Kerromme vastausviestissämme projektistamme tarkemmin.

Kannustamme yhteydenottoon myös muita, joilla on muistoja tai kokemuksia Marimekosta.

Kustannusosakeyhtiö Into julkaisee Marimekko-tietokirjamme ensi syksynä.

Tietokirjaamme ovat tukeneet Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Suomen tietokirjailijat, mistä olemme kiitollisia.

Perästä kuuluu.

Esa Koivuranta
@EsaKoivuranta
esa.koivuranta(at)sarkamedia.com

Comment